ترخیص کالا با پته : ابتدا به توضیح درباره خود واژه پته گمرکی می پردازیم .این اصطلاح یعنی پته گمرکی به جواز گمرکی یا این که گذرنامه گمرکی برای کالا اطلاق می گردد که همچنین ممکن است به ان سند ترخیص گفته شود , یعنی سندی که برای خروج کالا از گمرک اضطراری است و از انجام تشریفات معمول برای واردات یا اینن که صادرات برای این نوع از کالاها انجام نمی شود.
در گمرک دو مدل مدرک ترخیص کالا موجود است یکی از این سندها پروانه یا این که مجوز گمرکی برای کالای تجاری است و دیگر پروانه یا این که مجوز گمرکی برای کالای غیرتجاری که به اسم ( پته ) خوانده میشود . فرق بین پته و پروانه این است که پته گمرکی متکی به اظهارنامه گمرکی نمی باشد . در حالی که پروانه گمرکی متکی به اظهارنامه گمرکی است , پته مرتبط با کالای غیرتجاری است و پروانه کالاهای تجاری مشتمل بر میشود .
کالایی که از نگاه بها و تعداد جنبه تجاری ندارد و فقط جهت واحد های تولیدی بوده و بعنوان مثال درنظر گرفته میشوند بنابه تشخیص گمرک با صادر شدن پته غیر تجاری و باکسب دستکم مجوزهای واجب جواز ترخیص صادر می شود که اما حقوق و دستمزد محل ورود پرداخت می شود .
برای ترخیص کالا های که در گمرک تحت عنوان غیر تجاری شناخته میشود , اظهارنامه نیاز ندارد . برای ترخیص کالای غیر تجاری کارت بازرگانی نیز نیاز ندارد . اسنادی نظیر مدرک مبدأ , عدل بندی , مدرک های بازرسی , پیش فاکتور و چه بسا فاکتور درخواست نمیشود و اضطراری نیست . این قبیل کالاها با پته مرخص میشوند ;; یعنی به وسیله گمرک و به موجب یک کاغذ حواله ترخیص یا این که قبض انبار و در حالتی که که کالا به طور توشه رسول شده باشد , محاسبه و یک مدرک ترخیص که پته نامیده می شود , برای آن صادر و وجوهی نیز که به ورود آن وابسته می گیرد , به موجب این گواهی اخذ میشود .
ترخیص کالا از گمرک | ترخیص کار گمرک